TOP-3.1.1

A kedvezményezett neve: Nyírgelse Község Önkormányzata

A projekt címe: Nyírgelsei belterületi kerékpárút megvalósítása

A szerződött támogatás összege: 248 930 320 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében Nyírgelse Község Önkormányzata a településen részben meglévő kerékpárút hálózat fejlesztését tervezte el 1.1 km hosszan. A tervezett beruházás a 471. j. II. rendű főút mellett valósul meg, mely átvezetésre kerülne a 49127 j. ök. úton. A tervezett nyomvonalon egyesített gyalog- és kerékpárút épül. Az építés a Báthori utcán utcán valósul meg. 

A fejlesztés során megvalósuló kerékpárút használatával, várhatóan csökken a személygépjármű forgalom, amely nem csak zajszintet és a kibocsájtott CO2 mennyiségét csökkenti, de baleseti kockázat mértéke is kedvezőbb lehet, amely összességében az életminőség javulását eredményezheti. A meglévő kerékpárutak és a jelen felhívásra benyújtott pályázatok eredményeként komplex kerékpárút hálózat alakulhat ki a térségben. A fejlesztés keretében javul a munkaerő mobilitása. Az újonnan megvalósuló belterületi kerékpárút közvetlen elérhetőséget nyújt a nyírgelsei, nyírbátori munkahelyekhez valamint járásközponthoz.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírgelse Község Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00025
 

A projekt megvalósításának befejezése: 2019.01.29.